Schrijven voor de achterban

schrijven voor de achterbanSchrijven voor de achterban. Het moet. Je weet het. En je wilt het ook. Je kent immers het belang.

Maar hoe je dat nou doet? Een beetje leuk, niet te moeilijk en in weinig tijd? Daar heb je géén idee van.

Of misschien heb je ideeën genoeg, maar zoek je aanscherping, snelheid of verrassing.

Dan ben je aan het goede adres.

Wat is ons aanbod?

We bieden onze cursus Schrijven voor de Achterban aan in drie variaties:

 1. Nieuwe OR (starten)
 2. Bestaande OR (verbeteren)
 3. Sticky Story (als het echt belangrijk is)

Download de printversie van ons aanbod: aanbod schrijven voor de achterban

Voor wie is de cursus bedoeld?

 1. Nieuwe OR: jij bent nieuw of de hele OR is nieuw. Je hebt nog geen idee (of maar weinig) van het hoe en wat. En je hebt nog niet veel gecommuniceerd met je achterban.
 2. Bestaande OR: je wilt de communicatie met de achterban verbeteren. Want je ziet dat het beter kan, maar hoe? Dat heb je niet zo helder voor ogen.
 3. Sticky Story: jij staat met de OR staan voor een grote uitdaging. Het is van belang dat de achterban actief betrokken raakt. Maar ze reageren lauw. Dat wil je anders. In hun belang. En dat van jullie.

Wat maakt ons aanbod bijzonder?

Drie dingen:

 1. No time to waste
  In de cursus besteden we alleen tijd en energie aan dingen die jij (de OR) wilt weten of interessant voor je zijn. Ik begin daarom met vragen stellen: Wat is de aanleiding van de cursus? Wat willen jullie leren? Wat doen jullie al? Wat voldoet en wat niet? Daarnaast bekijk ik voorbeelden van jullie huidige manier van communiceren. Op basis daarvan maak ik het programma. Dit is dus maatwerk. Altijd.
 2. Niet l***en maar poetsen
  Goed (of beter) leren schrijven betekent oefenen, oefenen, oefenen. En nog eens oefenen. Dus dat gaan we doen. Ik bouw het programma op met passende, effectieve oefeningen die een actieve inbreng van jou en je mede OR-leden vragen. Je zult dus zelf veel aan het werk zijn.
 3. Taalflirten & Tekstverleiden
  Schrijven voor de achterban gaat over beïnvloeden. We kijken dus naar zaken die dat effect vergroten: opbouw, stijl, leesbaarheid en flirtgehalte. Over spelling en grammatica ga ik het niet hebben. Natuurlijk, als het nodig is vertel ik in het kort iets over d’s en t’s, maar het is niet de insteek van de cursus.

Wat levert zo’n cursus op?

Aan het eind van de cursus heb antwoorden op je vragen:

 • je hebt ideeën over wat je kunt doen om de communicatie met de achterban op te zetten of te verbeteren
 • je weet hoe je dat doet
 • je hebt een concreet product in handen. Dat kan een communicatieplan zijn, een nieuwsbrief of een opzet voor een vergaderverslag. Nieuw of in een verbeterde versie
 • na de Sticky Story ga je naar huis met een verhaal dat plakt

Wat kost het?

 1. Nieuwe OR: € 1.250,- (twee dagdelen)
 2. Bestaande OR : € 1.500,- (twee dagdelen)
 3. Sticky Story: € 1.750,- (twee dagdelen)

Genoemde bedragen zijn inclusief de voorbereiding en 1 jaar gratis Helpdesk Schrijven. En exclusief 21% btw, accommodatie-, reis- en eventuele andere bijkomende kosten.

Wie geeft de cursus?

Judith Reinsma  2015 © FoppeSchutJudith Reinsma MScBA. Ik werk freelance voor Nieuwe OR Training. Mijn eigen bedrijf heet Onder Woorden – concrete teksten voor ongrijpbaar werk. Voordat ik een carrièreswitch maakte en schrijver werd, was ik OR-trainer, invloedtrainer en flirtcoach.

Meld je hier aan

Voor de (incompany) training voor de gehele OR meld je je aan door een mail te sturen naar judith@nieuweortraining.nl. Vermeld duidelijk je naam, bedrijfsnaam, je functie, je contactgegevens én de naam van de cursus waar je je voor inschrijft.

Wil je meer weten over de cursus Schrijven voor de Achterban?

Neem dan contact op met Judith Reinsma:

schrijven voor de achterban 2Ja maar, ik kan niet wachten. Ik wil nu al tips over schrijven voor de achterban.

Dat kan:

Is de cursus er ook als open inschrijving?

Ja! In het voorjaar van 2017 organiseren we deze cursus op:

 • vrijdag 16 juni 2017

Ook in de open-inschrijvingscursus leveren we zoveel mogelijk  maatwerk. De werkwijze is hetzelfde als bij de incompany variant. We beginnen dus ook bij jouw vragen en voorbeelden. Je werkt met je eigen tekst.

Het cursusgeld bedraagt € 349,- per persoon exclusief 21% btw. De cursus duurt een dag en wordt gegeven op een locatie in Utrecht (op loopafstand van het centraal Station).

Meld je hier aan voor de open inschrijving

Je meldt je voor de Open Inschrijving Schrijven voor de Achterban aan via de knop hieronder:

Meld Je Aan Voor Open Inschrijving “Schrijven Voor De Achterban”!

Wat is de Helpdesk Schrijven?

Bij de Helpdesk Schrijven kun je terecht met al je vragen over Schrijven voor de Achterban. Je mailt je vraag en je krijgt (meestal) binnen 24 uur antwoord op je vraag.

Is er een printversie van jullie aanbod?

Jazeker. Je vindt ‘m hier: aanbod schrijven voor de achterban