Over mij

pdIk ben Patrice Dijkman, jurist en gespecialiseerd in medezeggenschap. Ik heb meer dan honderd ondernemingsraden getraind en als adviseur begeleid bij hun werk. Ik geef trainingen en cursussen, begeleid teams en adviseer organisaties op het gebied van effectieve medezeggenschap en participatie van medewerkers bij beleidsontwikkeling.

Als trainer vind ik het een uitdaging om onderwerpen die vooraf taai en moeilijk zijn op een manier uit te leggen dat iedereen het begrijpt. Daar bedoel ik niet mee door Jip en Janneke taal te gebruiken. Een beetje jargon hoort bij het werk. Wel door concreet en verrassend te zijn en door beeldspraak te gebruiken. En ook door een goede structuur en overzicht te bieden. Als jurist met een jarenlange praktijkervaring met medezeggenschap kan ik deze wet ook overdag nog dromen.

Ik werk voor ondernemingsraden in uiteenlopende branches zoals bijvoorbeeld de zorgsector, kinderopvang, ICT, zakelijke dienstverlening en gemeentes. En sinds een paar jaar ook voor de medezeggenschap in het beroepsonderwijs.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Medezeggenschapsprofessionals (BVMP) en erkend door het Register MZ-opleiders (RMZO).